Sunday, October 24, 2021

Synkkä syksy Jätkäsaaressa


Edellinen ilta oli iloisesti unohtunut mielestä, niin oli aika sukeltaa taas paskojen alkoholien maailmaan. Suurimman osan hankinnoista tein itse Ruoholahden suunnalla, mutta Tomppa toi kaksi kovaa väkevää mukanaan Keski-Suomesta. Vantte tuli mukaan antamaan tulitukea.


Aamu aloitettiin alkoholittomalla jugurttilimulla. Minusta tämä on itse asiassa aivan hyvää, mutta otin maun outouden ja pullon tyylikkyyden takia mukaan. Raati piti lähinnä epäilyttävän hajuisena, mutta muuten hyvänä, joten ohi meni.





Päivän aktiviteettina mentiin Salmisaaren Gr8-viihdekeskukseen kokeilemaan monessako lajissa voidaan olla paskoja samana päivänä. Melko monessa. Gr8:ssa otettiin myös pari paskaa drinkkiä. Itse tilasin "tee mahdollisimman paha juoma", jolloin tuloksena oli Passoa-Amaretto-inkivääriolut. Olihan se huonohko, mutta liian hyvä näihin bileisiin. Tomppa kävi ideoimassa kahdessa baarimikon kanssa meille Jameson-Kahlua-tonicin, ja se oli kieltämättä paljon huonompi. On se seppä.


Päivä kunnolla käyntiin ensimmäisellä Tompan tuliaisella. Barracuda Tikishot, eli koko illan tulee ja pidetään se pää ylhäällä. Maustetuksi rommiksi tätä sanotaan, mutta jotain kohtalaisen hirveää se oli. Täysosuma.


Ja heti perään toiselle Tikkasen erikoiselle. Leijona Aruba! "Watermelon mojito shot", jossa mojito tarkoitti ilmeisesti kohtuutonta määrää minttua. Vesimelonihammastahnaa siis. Eli aika kauhea oli tämäkin.


Keisarin Rapuolut oli minulle vanha tuttu, mutta ajattelin tarjota tätä herkkua muillekin. Tämä ei minusta ollut ensimaistolla edes kovin huono, mutta nyt se tillisyys oli jotenkin viime kertaa kauheampaa. Ei yhtä huono mitenkään kuin edelliset, mutta aika huono silti.


Sitten kovat piippuun vahvan Karjalan merkeissä. Olihan tämä nyt toki huono, mutta ei yhtä huono kuin odotettiin. Ehkä viinatuplapukitkin menevät joskus eteenpäin.


Tankerin Gumbo Gosen tiesin mielipiteitä jakavaksi olueksi. Odotin siitä itse jonkin verran pitäväni, mutta yllätyksekseni tämä olikin todella pahaa. Ymmärrän toki miksi tästä joku myös pitää, mutta itse en saisi täyttä tölkkiä ilman apuvoimia alas. Siirtyi kisan kärkipaikalle eikä luovuttanut sitä koko iltana.


Sitten hard seltzerien maailmaan, ensimmäisenä Laitilan Naked Lemon Sour. Eli siis laihaa kossuvissyä pahalla sitruuna-aromilla. Eihän tämä erityisen pahaa ole kun ei maistu juuri miltään, mutta on se vähäinen maku melko epämiellyttävä.


Olvin Hard Kombucha oli oikeastaan tietoinen riskivalinta, koska tiedostin täysin että tämä ei todennäköisesti ole erityisen pahaa. Eikä ollutkaan. Mutta olisi voinut olla.


Helsinki Nolla, 0,0 % vahvuinen "gini" tisle oli myös mukana pääosin mielenkiinnosta, mutta osoittautui myös yllättävän huonoksi juomaksi. Makua pitäisi olla reilusti enemmän että tämä ajaisi asiansa. Nyt tämä oli vähän outoa hanavettä.


Martini Fiero & Tonic oli sitä mitä lupaa, eli katkerospritziä. Hyvää varmasti jos pitää katkeroista. Minä en pidä.


Paluu seltzereihin, ja ei tämä toinenkaan Laitila vakuuta vähää alusta. Aika heikko kossuvissy.


Kumpi tämän mangoseltzerin sitten tekee paremmin? Kieltämättä White Claw. Tai ainakin vähemmän huonosti.


Tämä nyt oli vähän easymode, kun kauhealla makucocktaililla olisi huono siiderinäkin, mutta seltzerinä luonnollisesti huonompi.


Perinteinen Millerin aito veto. Entsyymillä vältetty valovirhe, mutta kelvotonhan tämä on silti.


Lolean punaviinispritz oli melko lailla mitä lupasi. Ei surkea, mutta koska en pidä punaviinispritzistä, ei liian hyväkään.


Joku Swing pitää aina olla näissä bileissä mukana. Tällä kertaa vain vahingossa tuli valittua sama kuin viimeksi. Pahaa tämä oli sentään edelleen.


Kuvassa vielä lopullinen pahuusjärjestys. Järjestykseen on päädytty siten, että juodut juomat on aina laitettu "omalle paikalleen" pahuusjanalla siinä vaiheessa kun ne juotiin. Jugurttilimu on ehkä turhan korkealla, mutta näin ne asiat koettiin. Väkevien valinnat olivat todella onnistuneita ja Tanker räjäytti tällä kertaa pankin. Viihteenä katsottiin Cats (30 min oli tarpeeksi), Hungover Games ja Wicker Man, jonka suoratoistopalveluversio olikin leikattu niin että se koko elokuvan odotettu "not the bees" jäi näkemättä. VMP.


No comments:

Post a Comment